FÖRENINGENS ORDNINGSREGLER


Ordningsreglerna inriktar sig i första hand på boendemiljön med hänsyn till grannar och föreningen. Med stöd av bostadsrättslagen och föreningens stadgar har styrelsen för allas trivsel utfärdat följande ordningsregler:

  1. Medlem är skyldig att känna till innehållet i föreningens stadgar.
  2. Medlem ska vara aktsam om och väl vårda bostadsrättsföreningens egendom.
  3. Medlem får inte använda lägenheten eller annat utrymme i bostadsrättsföreningen till annat ändamål än vad som är avsett.
  4. Om skada uppstår inom fastigheten är medlem skyldig att omedelbart underrätta styrelsen.
  5. Du får inte utan tillstånd av styrelsen göra stora förändringar i lägenheten som att exempelvis riva eller flytta väggar eller göra andra mer ingripande förändringar, detta inkluderar även förändringar för värme och vatten.
  6. Den som har husdjur i sin lägenhet skall se till att förorening eller skada inte uppstår i föreningens eller enskild medlems egendom.
  7. Medlem får inte ställa egendom i trapphus, såsom möbler, sopor och dylikt. Om föreningen tvingas forsla bort detta kan medlemmen bli betalningsskyldig. 
  8. Störande ljud ska undvikas alla dagar mellan kl. 22.00 och 06.00. Till detta räknas höga röster i lägenheter, hög volym på musikanläggning, TV, borrning mm. Borrning med slagborrmaskin och liknande verktyg, får endast utföras i lägenhet måndag-fredag mellan kl. 07.00 och 18.00 och på lördagar mellan kl. 10.00 och 16.00.
  1. Vid störningar kan du bli ersättningsskyldig då störningsjouren tillkallats.
  2. Grillning med kol och briketter i direkt anslutning till byggnader är förbjudet. Grillning får ske på behörigt avstånd från byggnaderna
  3. Medlem ska vid upptäckt av ohyra i lägenhet omedelbart ta ansvar för att åtgärda detta och kontakta styrelsen.
  4. Medlem får inte utan styrelsens medgivande ta bort häckar och träd.
  5. Du får inte parkera motorfordon så att framkomligheten hindras eller försvåras för utryckningsfordon, sophämtning, snöröjning, posthantering, grannar etc. Parkera därför på angivna parkerar inom kommunen.
  6. Avlopp i kök och badrum får inte tillåtas slamma igen. Droppande kranar skall åtgärdas.
  7. Medlem ska vara uppmärksam på tätskikt i badrum - särskilt på tätskiktens skarvar och överlappningar invid och bakom badkar.
  8. Hushållssopor skall sorteras i brännbart, komposterbart och deponi enligt anvisningar från Eskilstuna energi och miljö. Avfall av större format, s.k. grovsopor (större mängd kartonger, gamla möbler, emballagespill eller liknande) skall av medlemmen transporteras till en återvinningscentral.